Badhoevedorp - The Netherlands +31 (0)20 - 123 45 67

Mooiste plekken Denemarken

FUNEN

Ten zuiden van het eiland Funen liggen zestig kleine eilanden met elk een eigen karakter. Slechts een aantal ervan zijn bewoond. Een groot deel is gemakkelijk te bereiken via een brug of met de ferry. Het eiland Avernakø heeft een kustlijn van 19 kilometer lang, mooie stranden en interessante vogels zoals de torenvalk en de bruine kiekendief. Misschien zie (of hoor) je hier wel de zeldzame roodbuikvuurpad in de poelen en vijvers. Lyø is ook een aanrader met het gezellige dorp Lyø Town. Vooral vissers komen graag op dit kleine eiland, omdat er genoeg plekken zijn om een hengel uit te gooien voor je eigen catch of the day. Wil je bruinvissen zien in de Zuid-Funense archipel? Stap in een kayak of kano en houd je ogen goed open.



Sprookjesliefhebbers zijn op het eiland Funen aan het juiste adres. Naast dat de grootste sprookjesschrijver Hans Christian Andersen hier is geboren, staat het land vol kastelen en landgoederen. Een van de mooiste bezienswaardigheden is het renaissancekasteel Egeskov in Kværndrup. In 1554 gebouwd op stammen van eikenbomen in het water en tegenwoordig een van de best bewaarde waterburchten van Europa.

Om het kasteel is een heel park ontstaan, inclusief speeltuinen en een groot labyrint. Van een wandeling tussen de boomkronen of een ritje op een Segway tot een spannend riddertoernooi of een tentoonstelling vol klassieke auto's: er is vermaak voor alle leeftijden!