Badhoevedorp - The Netherlands +31 (0)20 - 123 45 67

Mooiste plekken Denemarken

GRENEN

In Grenen, het meest noordelijke punt van Denemarken, vind je een bijzonder natuurfenomeen. Het is de plek waar land eindigt en overgaat in zee. Waar de woeste golven van de Noordzee en rustige wateren van de Oostzee elkaar raken. Stap vanaf de parkeerplaats op de Sandormen (de zandworm), een trekker die je door de prachtige zandduinen naar de landtong brengt.

Het botsende water van het Skagerrak en Kattegat tonen een verbeten strijd en vormen, door de witte schuimlaag, een bijna perfecte ruit in de zee. Door de sterke stromingen mag er niet worden gezwommen, maar heb je wel de kans om met je voeten in twee zeeën tegelijk te staan. Misschien spot je nog wel een groepje zeehonden dat ongestoord ligt te luieren!


In twee zeeën tegelijk staan? Dat kan bij Grenen, het noordelijkste punt van Denemarken. Hier komen het Skagerrak en het Kattegat samen. Het is een bijzonder natuurfenomeen van botsende zeeën waar de wateren niet lijken te mengen. Een onvergetelijk gezicht met witte kruisende waterstrepen, waarbij de twee zeeën een eigen kleur lijken te hebben. De mooiste plek om dit te bekijken is op de punt van Grenen, een paar kilometer van het centrum van Skagen. Je maakt dit maar op enkele plekken in de wereld mee. De stroming is te sterk om in te zwemmen, dus laat dat vooral aan de lokale zeehonden over. Maar alleen al in het ondiepe water staan is voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.