Badhoevedorp - The Netherlands +31 (0)20 - 123 45 67

Mooiste plekken Denemarken

KOpenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is een prachtige, relaxte en hippe bestemming.
De charme van Kopenhagen heeft al vele harten van toeristen gestolen, wat hem vaak zit in de mengelmoes van oude vakwerkhuizen, moderne architectuur, leuke parkjes, veel water en lange winkelstraten.
Vooral de Nieuwe Haven is een populaire plek om wat te drinken en te eten, hier vind je de typische gekleurde huisjes, oude boten en vertrekken de rondvaartboten.
Daarnaast stikt het in Kopenhagen ook nog eens van de (culturele) bezienswaardigheden.
Denk maar aan Rosenburg Slot, het Nationaalmuseet en de Carlsberg Brouwerij.



In Kopenhagen wordt er geleefd op en aan het water. Dat is terug te zien in het leven aan de haven, maar ook in de grachten die soms aan Amsterdam doen denken. De Deense hoofdstad doet relaxed aan, net als de Denen zelf. Geniet van een (organische) koffie, talloze slenterstraatjes en een combinatie van vakwerkhuizen en moderne architectuur.

Wandel naar Nyhavn, het kleurrijke havengebied met geschilderde huizen en de meest uiteenlopende horecagelegenheden. Het is de plek die op menig ansichtkaart van Kopenhagen staat. Schrijver Hans Christian Andersen heeft er lange tijd gewoond en brengt zijn sprookjesverhalen tot leven bij het beeld van de Kleine Zeemeermin. Klein is ze zeker (125 centimeter), dus combineer een glimp van het bekendste standbeeld van Denemarken met een wandeling door het havengebied.