Badhoevedorp - The Netherlands +31 (0)20 - 123 45 67

Mooiste plekken Denemarken

Møns Klint

Op het Deense eiland Møn vind je over een lengte van acht kilometer de adembenemende krijtrotsen van Møns.
De krijtrotsen eindigen zeer abrupt in de Oostzee, waardoor dit een spectaculair gezicht vormt. Het is bovendien de enige plek in Denemarken waar je deze hoge krijtrotsen en de uniek flora en fauna kan vinden.
Het hoogste punt van de rotsen is 143 meter hoog, achter de rotsen ligt een kiezelstrand dat te bereiken is via een aantal steile trappen.
Pas echter wel op met het betreden van het strand, er kunnen namelijk rotsen naar beneden vallen.
Vanaf het water heb je het mooiste uitzicht op de rotsen, dan zie je pas hoe hoog ze eigenlijk zijn.


De hoogste kliffen van Denemarken springen steil uit de Oostzee en doen bijna on-Europees aan. Hagelwitte rotspartijen – waarvan het hoogste punt meer dan 140 meter boven zee uitsteekt – en een onwaarschijnlijk blauwe zee. ‘Møns klint’, liggen verscholen achter een bos. Je moet er wat voor over hebben, via ongeveer vijfhonderd traptreden klauter je naar beneden richting het smalle kiezelstrand. Maak een wandeling en ga op zoek naar fossielen en schelpen in het zand, die door het opstuwen van de oude zeebodem naar boven komen.

Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen GeoCenter, waar je zeventig miljoen jaar terug in de tijd reist. Dit interactieve wetenschapscentrum leert je meer over de omgeving en de geschiedenis van deze bijzondere plek.
Inclusief 3D-bioscoop, digitale opgravingsplaats en wisselende tentoonstellingen.