Badhoevedorp - The Netherlands +31 (0)20 - 123 45 67

  1. Na het ontbijt naar Børglum Abbey gereden waar wij bij het uitstappen door een Nederlandse man werden verwelkomd die met een kaartje gelijk uitlegde waar wij wel/niet met de rolstoel konden komen. Het klooster (een van de laatste in privé bezit) is mooi maar het terrein is zeer moeilijk begaanbaar door de keien en sommige ruimtes zijn niet bereikbaar in de rolstoel.
    Er is veel historie te bekijken (en te lezen) en er hangt een replica van het tapijt (wandkleed van 50 cm x 70 m ) van Bayeux, dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066.
    Hierbij viel Willem de Veroveraar vanuit Normandië Engeland binnen en versloeg hij de Angelsaksische Koning Harold.
    Het originele tapij stamt uit 1068 en de replica is gemaakt door locale vrouwen.
    Ver uitzicht vanaf de heuvel over de valei en lekkere koffie met Deens gebak! Er stond vast nog meer lekkers op de kaart maar ons Deens liet ons enigszins in de steek...

  2. Op 2 minuten rijden van het klooster is Kali Glas og Brugskunst waar wij wilden kijken maar het nodigde niet erg uit; de ingang en parkeerplaats lagen wat verscholen. Volgens de website verkopen zij daar wel mooie glazen kunstwerken.

  3. Løkken Strand staat bekend om het fijne witte zand en de 500 private witte strandhuisjes die daar in de zomer worden geplaatst. Deze reflecteren het zon- en maanlicht en geven Løkken haar naam als 'De witte Stad'. Ook hier mag je met de auto op het strand.
    Vanwege de harde wind waren er mooie golven en veel kite surfers te zien.

  4. De originele pier Løkken Mole is gebouwd tussen 1927 en 1931 maar deze is gerenoveerd in 2015. Je kunt hier goed wandelen maar de belangrijkste taak is onderdak bieden aan vissers die de boten het strand optrekken.
    Je kunt het hele jaar aan de kop van de pier vissen op schil, kabeljouw, makreel geep, paling, schar en bot.

  5. Løkken-centrum lijkt een groot levendig terras met winkeltjes en restaurantjes. Voor een heerlijk ijsje en wafels verwijzen wij je graag naar Vaffelbageriet.

  6. Iets buiten het centrum bevindt zich de supermarkt Brugsen Coop met een grote afdeling versgebakken brood en gebak. Hier kan je ook zitten om iets te eten en koffie te drinken.
    Het is een uitgebreide supermarkt maar het verse groente aanbod is enigszins beperkt.