Badhoevedorp - The Netherlands +31 (0)20 - 123 45 67

Kaptajn Nalle

Kapitein Nalle is de eerste trol van de serie. In Nordhavn nabij Kopenhagen trekt Nalle een bootje voort. Hij bevindt zich in een oud industrieel gebied, waar Dambo zijn werkplaats heeft.

Pil Tusindtunge

De trol met de ‘duizend tongen’ kan zowel met mensen als de natuur praten. Zij ligt verborgen op het eilandje Egholm, nabij Aalborg. Overdag verzamelt zij stenen met daarop wensen van voorbijgangers. Iedereen mag een steen in Pil’s mandje gooien, waarop zij met de dieren in het bos overlegt of de wensen vervult kunnen worden of niet.

Hans Hulehånd

Op het eiland Funen, in een bos tussen Skibhusene en Stige Ø, houdt de trol Hans Hulehånd zich schuil. Hans heeft het huisje volledig in zijn ‘handpalmen’. Wil je hem vinden, pak de fiets want de speurtocht is 5 kilometer lang.

Stærke Storm

De sterke trol Storm zit in het bos rond Ørnsø bij Silkeborg en is verdrietig omdat de bomen in de vallei gekapt zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat de andere bomen gebukt gaan onder de wind. Storm heeft zijn positie gekozen en zit standvastig voor deze bomen om ze te beschermen tegen weersinvloeden.

Bjarke Cirkelsten

Naturpark Amager, even buiten Kopenhagen, heeft een nieuwe bewoner, Bjarke en zijn cirkel van stenen. Bjarke is vernoemd naar een bos helper van het bedrijf Amager Skovhjælpere.

Ask fra
Ashøj

Boven op de heuvel Ashøj - met 93 meter het hoogste punt van Thy - zit de grootste trol van Denemarken Ask te mediteren. Hij zit heel stil, met een steen in de ene hand en een stok in de andere.

Anker Drømmefanger

Anker de dromenvanger woont op een geheime plek op het eiland Fanø. Anker is erg geïnteresseerd in het milieu en zou graag zien dat mensen afval op het strand en in de natuur inzamelen en aanbieden voor hergebruik.

Runde
Rie

Ronde Rie zit gefocust aan de waterkant van Lynghøjsøer en heeft haar visgerei mee in de hoop een visje te vangen. Spring bij mooi weer in het water en zwem een rondje met Rie op de achtergrond.

Lange Liv

De lange Liv zit op een eiland in Kopenhagen. Ze is bang om de zee in te gaan en het eiland te verlaten, omdat zij - zoals zoveel trollen - bang is dat de vissen haar oor in zullen zwemmen. Dit kietelt nogal.

Ivan Evigvår

Ten zuiden van Kopenhagen staat de drie meter hoge Ivan standvastig met een bord en een staf in zijn handen. Op het houten bord is een inscriptie te lezen. De staf heeft Thomas van een lokale visser gekregen. Ivan is de laatste trol van de serie.

Lille Tilde

Lille Tilde ligt in het gebied van Vallensbæk Mose, een prachtig gebied vol wilde natuur en dierenleven. Ze kijkt door de bomen aan de andere kant van een meertje, van waaruit je op afstand een glimp van haar kunt opvangen.

THOMAS DAMBO

Thomas Dambo heeft nog veel meer reusachtige trollen gemaakt. Wil je ze allemaal ontdekken? Bekijk de trollenkaart: trollmap.com of bezoek zijn website: thomasdambo.com.