Badhoevedorp - The Netherlands +31 (0)20 - 123 45 67

  1. Eerst van Løkken (strand) naar Grønhøj Strand gereden. Daar kan (en mag) je - net als bij Blokhus - met de auto het strand op!
    Een heel bijzondere ervaring om met een personenauto op/over het strand te rijden...

  2. Noordelijk gereden naar Vennebjerg Kirke . Een karakteristiek wit kerkje boven op een heuvel met geweldig uitzicht.

  3. Een kijkje genomen bij de verplaatste vuurtoren Rubjerg Knude Fyr . Helaas op enige afstand omdat het laatste deel van de weg ernaartoe, te moeilijk is met de rolstoel.

  4. Onderweg naar het noordelijkste puntje van Denemarken een tank-stop gemaakt in Bindslev (de brandstofprijzen liggen - in 2022- zowel in Duitsland als in Denemarken verbazingwekkend gelijk met die in Nederland). Bij alle tankstations zie je hier trouwens bijna gelijke prijzen

  5. En aansluitend een sanitaire stop (netjes geregelde openbare voorziening ook voor minder-validen) bij Tuen. Dit gewoon bij een parkeerplaats van de autoweg. Deze voorzieningen zien we regelmatig; heel anders dan in Nederland.

  6. Naar het meest noordelijke punt van Denemarken in Grenen gereden. Mooie parkeerplaats met ruime plekken voor de rolstoel. Helaas schamen we ons voor het gedrag van enkele Nederlanders (veel te luidruchtig en te aanwezig). " Er is hier alleen maar een vreet-schuur!"; thuis komen ze daar waarschijnlijk ook regelmatig ... ;-)
    Wij hebben wel een heerlijke 'originele' Deense Chicken Dogs gegeten bij het leuke kioskje. We werden geholpen door een nog zeer jong deens meisje, die wel heel makkelijk en goed Engels blijkt te spreken.
    Wel de botsing tussen het Skagerrak en het Kattegat kunnen zien. Mooie beplating in het duingebied, zodat je ook met de rolstoel het gebied in kan.

  7. Via het leuke plaatsje Skagen de terugweg ingezet. Het ziet er daar erg leuk en gezellig uit; wel toeristisch maar niet echt grootschalig. Een beetje vergelijkbaar met Noordwijk.

  8. Door het havendeel van Frederikshaven gereden; het centrum willen we later bekijken en daarna in Hjørring wat proviand ingeslagen. Het was even schrikken voor maar liefst DKR 524,-. Na het omrekenen bleek het gelukkig iets van € 73,- te zijn.