Badhoevedorp - The Netherlands

+31 (0)20 - 123 45 67

boesten.eu

Website van de familie Boesten.

Vlucht Amsterdam -Vancouver

Rondreis dag 2

Vancouver Ramada West Pender

rondreis dag 4

Vancouver
naar
Merrit

rondreis dag 5

Merrit
naar
Revelstoke

rondreis dag 6

Revelstoke

(rustdag)

Naar schiphol

Zaterdag heeft Fred ons naar Schiphol gebracht. Het  vliegtuig vertrekt om 15:30 uur. We moesten er ongeveer om 12:30 uur zijn, maar omdat we eerder al helemaal klaar waren, zijn we iets eerder gegaan.
We hoeven voor alle dingen die we achter de douane kopen geen belasting te betalen, maar veel kopen doen we niet. We bekijken wel alle winkeltjes en we eten en we drinken wat. Verder kijken we even bij het casino en we bezoeken het Rijksmuseumpje.

OP schiphol

Per persoon mogen we twee koffers (tassen) meenemen van 23 kg elk. En ook nog een tas voor de handbagage. En eentje zwaarder en 5 anderen veel lichter zwaarder mag echt niet, want dat kost een hoop geld weten we nu.

DE VLUCHT

We vliegen met een MD11 van KLM (KL681) rechtstreeks naar Vancouver. We vertrekken iets te laat wegens vertragingen met catering-trolleys. De heenreis duurde 9:15 uur; iets sneller dan gepland, maar nog steeds een hele zit!

de limo

Eerste aanblik

De heenreis (door sien)

Het is eindelijk tijd om naar Schiphol te gaan. Na lang wachten kunnen we aanbellen bij Fred. Hij brengt ons naar Schiphol.
Als we er zijn meteen koffers afleveren en achter de douane gaan. Eerst geld wisselen en dan in winkels kijken, eten, drinken, vliegtuigen bekijken, over de loopbanden vinden Anne en ik vooral erg leuk, enzovoort enzovoort en dan na een paar uur naar de douane. Bij niemand van ons ging het piepje af... gelukkig niet!
En dan wachten tot we in het vliegtuig mogen. Dan gaan we in de slurf naar het vliegtuig. In het vliegtuig zoeken we onze plaatsen en dan stijgt de spanning bij Anne en mij want het vliegtuig gaat rijden en rijden en rijden en rijden... dan neemt hij een aanloop en gaat de lucht in.
Dat is mooi om te zien, vooraal voor mij want ik zit bij het raam. Na een tijdje zien we alleen nog maar wit, dat zijn wolken.
We gaan in het vliegtuig muziek luisteren, tv kijken en we krijgen een paar keer eten en drinken. Ook ga ik nog even slapen, want het is al heel laat, al blijft het buiten maar steeds licht. We zien een stuk van IJsland, van Groenland en later ook van Canada. En dan gaat het vliegtuig heel langzaam naar beneden en gaat het een paar keer heen en weer. Dat voel je in je buik.
Als we geland zijn, moeten we langs de douane voor paspoortcontrole en dan moeten we onze koffers en tassen van de band halen. Dan naar buiten want daar moet een limo voor ons komen. We moeten wel een poosje wachten, maar dan komt er een grote, lange, zwarte limo. Die brengt ons naar het hotel. Hij is heel mooi van binnen. We hebben best een mooie kamer met twee tweepersoonsbedden en airco.